måndag 3 september 2012

Konstrunda i Malmö.

I lördags gick jag runt på museer och utställningar, en sysselsättning som jag vill tipsa alla om! Det finns så mycket att gå runt och titta på! Att låta huvudet ta in skapade ting av olika slag är fantastiskt!  

Blandade bildminnen från konstrundan: 
Jag står på en stege och blickar ut över ett landskap av symmetriska betongformer, som såg ut att fortsätta i oändligheten. Jag låg i en soffa och lyssnade på ljud ifrån en ljudbank, samtidigt som sladdar i blandade färger slingrar sig runt det orangefärgade mixerbordet. Jag betraktar fotografier av Irving Penn medan ett lugn lägger sig i mitt huvud, sedan en färgglad men mörk utställning av Niki de Saint Phalle som river upp lugnet.

Jag betraktade sydda fåglar med en nyfikenhet från en annan värld. Kanske femtio fåglar visades på podier med en bok vid sidan av, där varje enskild fågel beskrevs med namn, personlighet och läte. Jag föll pladask för fågeln Emil P, en liten blå fågel som burrat in sig i en större fågels pälsklädda vingar. Hans läte var "huga, huga".

Mitt läte var "briiiiiiii" 
(vilket var/är ett läte av nöjdhet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar