onsdag 26 mars 2014

I väntan på regnet

Himlen är alldeles vit och det är regn på gång. Det ser man. Vinden säger "snart ska du se, snart kommer regnet".
Jag sitter vid köksbordet och dricker te. En andra kopp. Det får ta tid ibland. Förmiddagarna. Tedrickandet. Munspelet ligger på den gröna duken och väntar.
Jag håller på att lära mig "Nu ska du höra nånting som jag vill tala om-visan", den som dom sjunger i Saltkråkan.
Det var så det började. Jag ville leta upp ett klipp med just denna visa, så att jag kunde öva mig på munspelet.
Visan har jag fortfarande inte hittat. Att leta upp saker på nätet är inte min starkaste sida. Men i stället hittade jag många andra intressanta små klipp. Tillexempel denna, då man får kika på provfilmningar till just Saltkråkan.Jag blev också helt fast i ett klipp där skådespelarna i Lotta på Bråkmakargatan pratar om produktionen, många år efter inspelningen. Alla är sig väldigt lika.

Men nu tog teet i koppen slut. Och kanske var det lika bra det, eftersom jag inte kan sitta här och vänta på regnet hela dagen.

Det börjar nog när jag går ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar