tisdag 8 april 2014

En vårhälsning! Trevlig tisdag!

En liten värme fladdrar förbi i vårvinden som drar genom stan. Några av träden har börjat att släppa ut sina små gröna i ljuset, andra har knoppar som bara väntar på att få explodera. 
   
Efter en stunds promenerande åker vantarna av. De blir  liggandes i ryggsäckens mage hela vägen till biblioteket. Det är för varmt för vantar idag, konstaterar jag. Kajan på trottoarkanten nickar instämmande. 
   
På biblioteket tar jag den vanliga svängomen. Kollar, pillar, bläddrar. Sedan skriver jag ut. Men idag lånar jag ingenting, inte scannar jag någonting heller, för det gjorde jag igår. 
   
När jag återvänder ut i våren denna gång ringlar halsduken ner i ryggsäcken och gör vantarna sällskap. Ryggsäcken blir glad och känner sig mätt ända tills vi kommer hem. Då somnar den i ett hörn. Man blir trött av vår.

pip pip, säger fåglarna i kör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar