tisdag 1 september 2015

Rapport från Helsinki Comics Festival 2015

Precis hemkommen från en resa till Finland och tillbaka. 

Dag 1: 2015-08-29
Vi anlände till torget där Helsinki Comics Festival skulle äga rum. På torget var flera tält uppslagna där vi skulle vistas från 11-20. Ett stort tält där förlagsdelen var tog upp den största delen av torget. I det tältet fanns även en scen och ett litet kafé. Sedan stod det ett antal mindre tält runt om, där fansinmakare skulle ha sina bord. 
Det var fel i deras leverans av bord, sa de, och vårt bord fanns ingenstans. Men! Det fanns ett ledigt bord i det stora tältet, tillslut blev det vårt bord. Med bord i förlagstältet följde både för och nackdelar. Bordet var större än borden i fansintälten så vi fick gott om plats, vilket var bra för vi hade många olika saker med oss och det varken blåste eller regnade in. Vi missade säkert en del folk som bara var intresserade av fansin då de kanske inte ens besökte förlagstältet, vilket kändes tråkigt... Men förhoppningsvis fångade vi upp en del andra!
Solen sken och det fanns dåligt med syre. Vi tog pauser ibland för att komma bort från myllret och att andas.


Dag 2: 2015-08-30
Ännu en fördel med att ha bord i förlagstältet: Sakerna fick sova över så att vi slapp kånka dem fram och tillbaka! Vi kom till platsen och uppgraderade vårt bord, la ut fansinen, vykorten, visitkorten och affischmappen mycket bättre än gårdagen, det blev snyggare och med överskådligt. Kul att det var delaktig två dagar i rad så att vi liksom hann lära oss något av vår uppläggningsteknik.
Dag två kändes det som om folk var mer taggade på att köpa, det var ju sista dagen på festivalen så risken att saker skulle kunna ta slut gnagde kanske i bakhuvudet på folk, jag tog själv en liten inköpsrunda och köpte ett gäng inspirerade och fantastiskt fina serier! 
Plötsligt kände mig osäker på om det var varmt eller kallt i tältet, höll jag på att bli sjuk? Jag tog på mig en tröja och satte mig vid vårt bordet. Det blev alldeles kallt och kyligt. Sedan kom det. Regnet. Det smattrade på tältduken över våra huvuden och även fast folk fortsatte att prata, de försökte att överrösta regnets smatter så tyckte jag att allt stannade upp lite. Ett lugn. Åskan blinkade till och mullrade.
Vid fyra började vi plocka ihop även fast festivalen inte slutade ännu på några timmar. Vi hade gjort vårt sa "hejdå festivalen!", vinkade mot torget och lämnade platsen, åkte spårvagn mot båten.

Bästa Ane och Jasmine vid vårt snygga bord!

Utdraget ur programmet! 

 Slutsats: Det var kul! Åk dit vetja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar